Hvad er Curly Girl Metoden

Curly Girl Metoden, handler om at behandle & elske sine krøller med den ultimative respekt. Dette betyder fuldstændigt at udelukke høj varme, silikoner, udtørrende sulfater, udtørrende alkoholer, voks og børster. Det kan være en kæmpe omvæltning at skulle bryde & ændre sine rutiner og dårlige vaner, men med tiden vil dine krøller takke dig, og du vil elske dine krøller ubetinget.

Derfor anbefaler jeg at du udelukkende bruger CG godkendte produkter i din styling samt pleje og vask. Du skal vaske i det man kalder “Co-wash” eller som nogen kalder det “Vaskebalsam”. Dette den mest skånsomme måde at rense håret på, da man undgår produkter, som kan strippe håret for dets naturlige olier. Derudover kan du vaske det i det man kalder ’’Low-poo’’ som er en meget skånsom shampoo, til metoden, som renser lidt mere og det er især godt til at få hovedbunden ren. Nogen kombinere de to måder at vaske sir hår på.

Hvordan virker det så?

Årsagen til, at Curly Girl metoden er så effektiv, er at det giver dit hår mulighed for at beholde alle dets naturlige olier. Produkter med udtørrende sulfater, silikoner og udtørrende alkoholer, stripper dit hår for de naturlige olier og gør derfor krøllerne kruset og udefineret, og tørre. Ved at undgå overstående ingredienser kan du hjælpe dit naturlige hår til at genfinde styrken og få livet tilbage i dine krøller igen.

BESTIL TID

Hvem er opfinderen?

Det har en kvinde ved navn Lorraine Massey.

Hun har udarbejdet metoden helt fra bunden af. Lorraine Massey er selv frisør og som har mange års erfaring med krøllet hår og fandt hurtigt frem til at især krøllet hår ikke har godt af ingredienser, så som udtørrende sulfater, silikoner, udtørrende alkoholer og voks.

“Frizz er bare en krølle, der venter på at ske.” – Lorraine Massey

Do’s & Don’ts

Curly Girl Metoden er et sæt af do’s & don’ts og ingredienser som man skal undgå og ingredienser man skal omfavne. Dette vil forbedre og opmuntre det naturlige krøllemønster i dit hår. Mange mennesker, der har bølget hår, i starten af deres rejse med krøllet hår, kun for at opdage, at de faktisk har virkelig krøllet hår!

DO THIS:

• Co-Wash: Dette er et rensende balsam, du kan også bruge et CG-godkendt balsam i stedet for shampoo til at vaske dit hår. Det har mange af de rensende fordele ved en shampoo uden de hårde, udtørrende ingredienser.

• Hvis du mener, at en co-vask kan være for tung til dit hår, skal du bruge en CG-godkendt shampoo eller “low poo” i stedet. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for, at de ikke har nogen af ingredienserne, som ikke må være i produkterne.

• Brug fingrene eller en hovedbunds børste til forsigtigt at skrubbe din hovedbund for at fjerne ophobninger, olier eller produktrester i hovedbunden. Her kan du bruger en detangler.

• Brug naturlige blødgøringsmidler, såsom kokosnøddeolie og sheabutter (især til afrohår), og lettere olier som jojobaolie, olivenolie og grapeseed oile (især til krøllet hår). Kig ingredienslisten bag på produktet og se om de er i.

• Brug proteiner.

• Befugtningsmidler som honning og glycerol, dette kan du tjekke bag på dine produkter som de indeholder.

• Fugtighedsingrediens såsom Aloe Vera.

• Schrunch eller Rake dine produkter ind i dit hår for at opmuntre dit krøllemønster i stedet for at børste produkter gennem dit hår, hvilket vil trække krøllen ud.

• Brug et mikrofiberhåndklæde, et bomuldshåndklæde eller en bomulds T-shirt i stedet for et almindeligt håndklæde.

DON’T DO THIS

• Vask ikke dit hår for meget – maks. to til tre gange om ugen.

• Brug ikke noget, der indeholder skrappe sulfater, som normalt findes i shampooer.

• Brug ikke, ikke-vandopløselige silikoner, som normalt findes i balsam og stylingprodukter.

• Brug ikke for høj varme, det skader håret. Jo højere varmen, desto større er skaden, så brug lav varme.

• Børst ikke eller kam dit hår, da dette trækker hårets naturlige krøllemønster ud. Nu bruger mange Curly Girls en bredtandet kam eller en modificeret Denman-børste til at arbejde balsam gennem håret inde i bruseren.

• Brug ikke almindelige håndklæder, de forårsager masser af krus – uanset hvor blid du er.

• Brug ikke udtørrende alkoholer, de tørrer håret ud, men husk at det ikke alle alkoholer der udtørrer håret.

My top tips

Den vigtigste ting at huske er, at denne metode tager tid og tålmodighed.

Og her mener jeg ikke uger, men måneder og nogen gange år, før at dit hår opnår sit bedste og fuldt krøllede potentiale. Husk, at når du glatter dit hår bare lige en gang, vil det kunne skade dit krøllemønster så meget, at det kan tage hele to uger at komme sig igen. Så forestil dig, hvad år med udglatning, hård føntørring gør med dit hår! Og det er bare de varmeskadende behandlinger af håret.

Det handler om applikationen snarere end produkterne!

Endelig tag regelmæssige selfies. Tag billeder af dit hår vådt med produkter i, og tør det, og når du har SOTC, så tag et billed mere. Husk at holde øje med hvilke produkter / teknikker du bruger, i forhold til når du har en dårlig hårdag og har lyst til at give op på Curly Girl metoden & omvendt også når dit hår sidder perfekt.

BESTIL TID

Krølle type

At finde ud af, hvilken krølletype du har, når det kommer til at skulle finde de bedste produkter til dit hår, kan det være vigtig.

Krølletyper forklares i Curly Girl: The Handbook. Generelt er type 2 (a, b og c) bølget. Mange europæiske, kaukasiske mennesker har denne hårtype, hvis de overhovedet har krøllet hår.

Jeg læste for nylig, at kun 15% af europæerne har naturligt krøllet hår! Type 3 (a, b og c) er det, de fleste forstår som krøllede. Type 4 (a, b og c) er coily, struktureret krøller eller afrohår.

AFRO VS. CURLY
Afrohår er meget forskelligt i sin struktur i forhold til krøllet hår, men teknikkerne og metoden er stort set de samme.

BESTIL TID

Type 2 | Bølger / Waves

Krøller af type 2 er bølget og løst, næsten strakt-krøllede krøller. Tænk på den hotteste hår trend i de seneste år, boho-bølger. Bølget struktur af type 2 er ikke helt lige og ikke helt krøllet, med spektret af hår, der spænder fra løse krøller til grove, tykke S-formede bølger kombineret med krøller. Tekstur af type 2 er typisk fladere ved roden og ligger tæt på hovedet og bliver mere krøllet fra ørerne og ned.

2a er det mest subtile krøllede hår mønster / -type, en svag bølge eller knæk i håret.
Dine bølger er fine og tynde med en løs, spændt struktur.

HURTIGE TIPS • Din mangel på volumen og definition betyder, at produkter nemt kan veje dem ned, og hårstrået kan blive lige, så brug lette stylingprodukter som mousses og geler.

2b er løse og bøjelige S-formede tråde, men stadig mere af en bølge end en krølle. Dit hår er for det meste lige ved rødderne og falder i mere definerede S-formede bølger fra mellemlængder til ender. Det er en medium struktur med lidt krusning på kronen.

HURTIGE TIPS • Plop dit nyvasket hår, for mere definition.

2c er mere definerede S-formede krøller, der starter fra roden. Dine bølger er mere definerede og starter ved rødderne som med krøller og slangekrøl. Denne struktur er typisk tyk eller grov og er tilbøjelig til krusende.

HURTIGE TIPS • Rake dit hår og brug fugtgivende og forseglende stylingprodukter

Type 3 | Krøller / Curls

Type 3 krøller er fjedrende, hoppende definerede krøller.

Type 3 krøllet hår spænder fra en let krøllet tilstand til stramme, krøllede ”slangekrøller”, og har normalt en kombination af teksturer. De er definerede og fjedrende, med mere højde og volumen ved roden end type 2 krøller.

3a krøller er mere definerede og mindre langstrakte end type 2 bølger, men snarere en mere kompakt, hoppende S-for, i form af en slags blød slangekrølle.

Du har store, løse krøller & spiraler. Dine krøller har en tendens til at være skinnende og med en veldefineret S-form.

HURTIGE TIPS • Drej små dele af krøller rundt o din finger, mens håret stadig er vådt, for at definere dem mere.

3b krøller er definerede hoppespiraler.

Dine fjedrende krøller kan variere fra spiralkrøller til prop træk krøller. De er omfangsrige og har en omkreds, der ligner en tynd tus. Hår af type 3b har en tendens til at være grov og tæt.

HURTIGE TIPS • Brug en fugtighedsblokerende stylingcreme eller stylingmælk til at mindske krusning.

3c krøller er strammere, proptræk-lignende krøller – stramme slangekrøller.

Dette omtales ofte som krøllet coily / spolekrøl og har en tendens til at være meget tæt prop træk krøl, der har omkredsen af ​​en blyant eller et strå. Hår af type 3c har en tendens til at opleves mest i volumen.

HURTIGE TIPS • Forsøg forsigtigt og sikkert en udstrækning uden varme ved hjælp af f.eks., en Twist out, bantu-knot out, flexi rod sæt eller perm rod sæt.

Type 4 | Spolekrøller / Coils

Krøller af type 4, ofte benævnt afro-tekstureret eller kinky hår, er kompakte spole krøller, der spænder fra stramme S-formede til Z-formede krøller. Dette krøllemønster /- type, har normalt masser af volumen og er meget udsat for sammenfiltringer.

Type 4 coily /spolekrøl hår er fint og tyndt eller senet og groft med tætpakkede spolekrøller. Coily hår kan virke robust, men det er faktisk den mest skrøbelige hår tekstur, fordi det har de færreste lag i skællaget som beskytter det mod tørhed. Det største problem er at bevare fugtighed, og at undgå sammenfiltringer og modvirke svind.

4a krøller er som slangekrøller, men mere kompakte og tætte.

Dine tætte, fjedrende spolekrøller er enten senet eller fine og har omkredsen af ​​en hæklenål. De er tæt opviklet med et synligt S-mønster.

HURTIGE TIPS • Brug tykkere naturlige blødgøringsmidler for at gøre det nemmer efter din vask, brug en twist-out eller bantu-knot-out efter vask.

4b krøller følger et Z-formet mønster, som er mindre defineret, men meget opviklet.

I stedet for at krølle sig eller vikle sig i S-former, bøjes dit hår i skarpe vinkler som bogstavet Z. Krøllen er strammere og mindre defineret, håret spænder fra fint og tyndt til senet og groft.

HURTIGE TIPS • For-poo med en olie for at hjælpe med at bevare naturlige olier i din hovedbund.

4c krøller er det strammeste krøllemønster, og her kan der dannes Locs. Locs er hvor håret danner en form for ’’reb’’ lignende hår.

Dit tætpakkede hår ligner en 4b, men oplever mindre definition og mere svind. Den tæt opviklede hår struktur spænder fra superfin, tynd og blød til senet og grov.

HURTIGE TIPS • Brug en cremet fugtighedsbevarende styling til at give maksimal beskyttelse mod udefra påvirkende elementer & For-poo dit hår og hovedbund.

Hårporøsitet

Porøsitet henviser til, hvor godt dit hår er i stand til at absorbere og holde fugt. Det påvirkes af det fleksible ydre hår lag kaldet skællag, som bestemmer, hvor let fugt og olier passerer ind og ud af dit hår. For de fleste er porøsitet genetisk, men det kan også påvirkes af eksterne faktorer som eksponering, varmebehandling og kemisk behandling. At kende dit hårs porøsitet kan hjælpe dig med at vælge de rigtige produkter til at holde dit hår godt fugtigt, smidigt, stærkt og skinnende.

Hvilken porøsitet har dit hår?

Der er to metoder, du kan bruge til at finde ud af, hvor porøst dit hår er:

Float Test: Tag et par hårstrå fra din kam eller børste, og kom dem i en skål med vand. Lad dem sidde i 2-4 minutter. Hvis dit hår flyder, har du lav porøsitet. Hvis det synker, har du høj porøsitet.

Slip’n’Slide-test: Tag et hårstrå, og skub fingrene op ad strået (mod hovedbunden). Hvis du føler små stød undervejs, betyder det, at dit skællag løftes, og at du har en høj porøsitet. Hvis dine fingre glider glat, har du hår med en lav porøsitet.

Lavporøsitet

Hår med lav porøsitet har et tæt bundet skællag med overlappende lag, der ligger fladt. Denne type hår betragtes normalt som sund og er ofte meget skinnende, især når det er mørkt i farven. Hår med lav porøsitet afviser fugt, når du prøver at give det fugtige og er svært at behandle, da det modstår indtrængning af kemikalier.

Hår med lav porøsitet er også tilbøjelige til at opbygge proteinrige dybe konditioneringsprodukter, hvilket kan gøre at det føles stift og strålignende. Hold dig til proteinfrie, daglige co-wash eller low-poo med fugtighedsbevarende midler såsom glycerin eller honning.

Hår med lav porøsitet kræver fugtighedscremer rig på blødgøringsmidler, såsom sheasmør, jojobaolie, kokosnøddeolie. Det drager også fordel af fugtighedsprodukter, der tiltrækker og holder fugt i dit hår. Vælg lettere, væskebaserede produkter, såsom hårmælk, der ikke sidder på dit hår og efterlader det fedtet.

5 ting du bør vide, hvis du har hår med lav porøsitet

Afrensning

Hår med lav porøsitet er tilbøjelige til ophobninger af produkter, fordi produkterne har en tendens til at sidde uden på håret i stedet for at trænge ind i det.
Det betyder, at det er absolut nødvendigt at afrense dit hår, ellers gør du det meget vanskeligere for håret at blive fugtet. Hår med lav porøsitet, der er dækket med ophobninger af produkter, har to barrierer mod fugtindtag, ophobningen og det tæt lukket skællag.

Dyb fugtgiving

Brug varme til dyb fugtgivende behandling, da du med varme forsigtigt kan åbne skællaget og lade fugt komme ind i håret.
Dyb fugtgivende behandling hjælper håret med at blive og forblive hydreret.

Layering / cocktailing.

Nogle hårtyper med lav porøsitet har succes med at lægge produkter oven på hinanden for at øge fugtopbevaringen.
Hold dine produkter lette for at forhindre ophobning eller sikre, at du ofte renser håret. Co-wash bør ske sparsomt eller slet ikke, da co-wash overtrækker hårstrået med produkt, der kan fører til produktophobning.

Søg efter fugtgivende stylingprodukter og blødgørende stylingprodukter

Produkter, der indeholder fugtighedsbevarende stoffer som glycerin, honning er et godt valg for at hjælpe med at fugte dit hår, da disse ingredienser hjælper med at tiltrække og tilbageholde vand i håret.
Blødgøringsmidler som sheasmør er også gode til at hjælpe håret med at blive blødt og vil forsegle fugt i dine hårstrå.

Påfør produktet på vådt hår

Dette sikrer, at hår med lav porøsitet faktisk får fugt til at komme ind i hårstrået.
Vådt hår har allerede absorberet noget vand, så den bedste måde at sikre, at dine produkter får det ind, er at lade noget vand forlade strået og skabe plads – så at sige.
Ved hjælp af disse tip bør det være lettere at styre dit hår med lav porøsitet.

4 ting du ikke kan gøre med lavporøsitet

Undgå ikke Low-poo

Hår med lav porøsitet er mere tilbøjelige til ophobinger af produkter. Kun ved hjælp af Low-poo kan du forbygge ophobninger. Hvis du regner med, at du har hår med lav porøsitet og lider af ophobning, kan du prøve en rensende shampoo for at se, om det gør en forskel. Shampoo åbner også skællaget for optimal dyb hydrering.

Spring ikke over varmen med dine balsam

At holde fast i fugt er ikke problemet, men at få det ind er. Prøv at pakket håret ind i en bomulds T-shirt. Det hjælper visse ingredienser med at trænge ind i håret og får dine krøller, spolekrøller og bølger til at føles blødere.

Brug ikke leave-in balsam for ofte

Traditionelle leave-in balsam formuleres normalt med proteiner til at hjælpe med at styrke håret, og så kan dit hår blive stift af proteinoverbelastning. Overvej at bruge eller skifte dit leave-in balsam produkt ud med en let fugtighedscreme.

Brug ikke tunge ’’smør’’ produkter og olier

Tykke ’’smør’’ produkter og olier er for tunge til hår med lav porøsitet, især for dem med et fint hår. Tykke produkter akkumuleres hurtigt, hvilket forårsager ophobninger af produkter, der fører til tørhed, især ved flere anvendelser mellem vaskedage. Hvis du kan lide at forsegle dit hår i slutningen af ​​dit regime og forfriske dit hår gennem ugen, skal du overveje lette olier og lette opfriskningsprodukter for at forynge dine krøller.

Medium porøsitet

Hår med medium porøsitet kræver ofte den mindst mulige vedligeholdelse.

Skællaget er løsere, så lige den rigtige mængde fugtighed kan trænge ind, mens den forhindrer for meget at undslippe. Hår med normal porøsitet har en tendens til at holde stylinger godt og kan gennemtrænges og farves med forudsigelige resultater. Over tid kan disse processer dog skade dit hår og øge dets porøsitet.

Lejlighedsvis gør brug af hårkure med protein, det kan være til fordel for hår i mellem porøsitet, men proteiner bør ikke inkluderes i dit daglige rutiner.

Høj porøsitet

Høj porøsitet kan enten være en iboende egenskab ved hår eller resultatet af skader på grund af kemisk behandling, grov behandling eller miljøskade. Hår med høj porøsitet har huller og huller i skællaget lader for meget fugt trænge ind & ud af dit hår og efterlader det udsat for krusning og sammenfiltring i fugtigt vejr. Selv enkle handlinger som badning, svømning og vask med shampoo kan skabe større skader og brud på grund af den store mængde fugt, som meget porøst hår kan absorbere.

Sørg for at bruge Anti-fugtningsmidler i klima med høj varme og fugtighed. Dette vil hjælpe med at forsegle dit beskadiget skællag og forhindre det i at absorbere overskydende fugt i luften.

Da meget porøst hår også let kan miste fugt, er det vigtigt at bruge leave-in conditioner, egnet ’’fugtighedscreme’’ og forsegler. Hvis du lægger disse produkter i lag, hjælper det dit hår med at holde fast i den fugtighed, du giver det. Du kan endda følge op med et tungt ’’hårsmør’’ for at hjælpe med at udfylde hullerne i dit beskadiget skællag og yderligere beskytte dit hår mod at miste for meget fugt.

Her er 5 måder til behandling af hår med høj porøsitet

Protein behandling

At indarbejde proteinbehandlinger i din rutine er vigtigt for hår med høj porøsitet for at få styrke og ikke bryde så ofte. Ofte er hår, der er meget porøst, et resultat af skader, så hvis du ikke har indkorporeret protein i din rutine, er det tid til at starte.
Meget porøst hår har huller i hårstrået, og protein fylder midlertidigt disse huller og styrker håret. Det er som at lappe et dæk. Tunge proteinbehandlinger tilrådes normalt at bruges 1 gang månedligt. For et ekstra opbygning kan du også bruge lette proteinbehandlinger hver uge og så den månedlige tunge proteinbehandling. Husk, at protein ikke er en fugtighedscreme og ikke bør behandles som sådan.

Kur behandling

Dette skal ske efter hver vask. Husk at bruge generøse mængder og varme det op! Hvis du ikke har en tørrehjelm, skal du ikke fortvivle. Det er tilstrækkeligt at dække dit hår med en plastikhætte & et varmt håndklæde i 15 minutter. Du kan med fordel sove med kuren i håret hele natten og skylle den ud om morgenen, og derefter påfører din conditioner.

Forsegling med hår smør eller olier

Hår smør og olier kan hjælpe med at forsegle fugtigheden, som dit hår opsuger uden at frigive det tilbage i luften. Sheasmør og olivenolie er begge tunge og gode til forsegling. Da olivenolie er en af ​​de få olier, der trænger igennem hårstrået, ville dette være en god mulighed at bruge som ’’fugemasse’’.

Brug af tungere produkter med naturlige olier

Tunge produkter vil forstærke din forsegling fra smør eller olie og hjælpe med at kompensere for det beskyttende lag, der mangler. Sørg for at kontrollere ingrediensmærket på dine produkter for at se, om tunge olier som oliven, ricinus eller avocado-olie er anført i de fem bedste ingredienser.

Æblecidereddike og aloe vera

Både æble cider eddike (ACV) og aloe vera vil arbejde for at justere pH-balancen i dit hår. Skylning med den let sure ACV vil hjælpe med at flade skællaget og forsegle fugtigheden. Nogle tilføjer aloe vera gel eller aloe vera juice til deres leave-in balsam eller spray-flaskeopløsninger.

Hvorfor betyder porøsitet noget?

Hår porøsitet får ikke den samme opmærksomhed som andre hår egenskaber såsom længde eller krøllemønster, men det er en væsentlig del af at virkelig kunne få en forståelse af din tekstur. Porøsitet er dit hårs evne til at absorbere og fastholde fugt, olier eller kemikalier som farve. Lav, medium og høj er forskellige grader af porøsitet og kommer på grund af ødelæggende vaner, som mekanisk manipulation og farvebehandling i forskellig grad, men mange naturlige hår kan også have en høj porøsitet.

Lav porøsitet – hårets skællag er stramme og meget modstandsdygtige over for åbning for vand og andre former for fugt. Personer med lav porøsitet klager ofte over produkter, der blot “sidder på deres hår.”

Medium (normal) porøsitet – har let ved at absorbere fugt, olier og kemikalier. Normalt porøst hår har en tendens til at holde fugtighed, skinne og absorbere farve og kemikalier bedre end lav eller høj porøsitets hår.

Høj porøsitet – skællaget i håret, er her højt hævet eller endda flosset og derfor hurtigt absorberer fugt. Ulempen er, at fordi den er hævet og forbliver hævet, kan du miste fugtigheden lige så hurtigt, som den blev optaget. Ofte er denne hårtype beskadiget af hårde kemikalier, farvestof eller blegemiddel, høj varme eller barske shampooer, der slider på håret. Fordi skællaget er aggressivt hævet, ’’griber’’ hårstrående nemmere hinanden og bliver let sammenfiltrede.

Stylingsteknikker

Sotc

Denne forvirrede mig i starten! Det betyder Scrunch Out The Crunch. Næsten hver krøllet person har oplevet knasende eller sprødt hår. Mousse og geler er de skyldige, da de skaber en stiv overflade på håret. Hvilket er godt, det vil du have!

Hvad jeg ikke vidste var, at du skulle bryde ’’skallen’’, for at få dine bløde, hoppede krøller frem.

Tip: Hvis du vasker dit hår om morgenen og har en date eller begivenhed om aftenen, skal du lade din Cast være så længe som muligt inden SOTC. Dette vil beskytte og bevare dine krøller i længere tid.

Pineapple

”Hvad i alverden har en ananas med noget at gøre med krøllet hår ?!”

Jeg tænkte nøjagtigt den samme tanke. Tænk på de søde små småbørn der går rundt med en lille hestehale lige øverst på hovedet. Det ligner en ananas, ikke?

At sætte dit krøllede hår i en ananas er en af ​​måderne at beskytte dit hår om natten, mens du sover. Eller mens du tager lur – Mange elsker en god lur om dagen. Du må ikke sætte det i en knold. Ananassen er meget løsere sat op og er der for at beskytte dine krøller og mindre sno sig ind i en knude.

Hvis dit hår er kortere, er du muligvis ikke i stand til at samle alle dine stykker hår fra bagsiden af ​​dit hoved i en ananas – det er okay. Hvis dit hår er kortere, skal du ikke trække det ikke helt igennem dit hår elastik. Hold så meget hår som muligt på toppen af ​​dit hoved. Ananas er manges favorit tid på dagen! Det betyder, at det er tid til at vaske dit ansigt og udføre din hudpleje routine til natten, og sengetiden er ikke langt væk. Du skal kun vikle dit hår elastik en eller to gange rundt højst – det skal ikke være stramt – husk altid at bruge en Schrunchie.

Top tip: SOTC altid, inden du lægger dit hår i en ananas, især inden sengen. Hvis du prøver at efterlade dit hår i cast og sætte det op i en ananas før sengetid for kun at vågne op næste morgen, og så er dit hår et stort rod!

Plopping

Denne her ser værre ud end ananas! Sørg for at bruge en bomulds-t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde til at “ploppe”.

Kunsten at ploppe – Læg håndklæde / t-shirt på sengen, som regel under talje højde hjælper – især hvis du har en dårlig ryg. Vend dit hår over og tag det på samme måde som du ville starte din ananas. “Plop” dit hår på midten af ​​håndklædet, med din pande nærmest kanten. Fold det resterende håndklæde eller t-shirt over bagsiden af ​​dit hoved, og bind med siderne for at fastgøre. Hvis du bruger en t-shirt, skal du bruge ærmerne til at binde den.

Efter at du har anvendt dine produkter på dit blødgjorte våde hår, bruger du en diffuser i cirka fem minutter, indtil dit hår er fugtigt eller ca. 60-70% tørt. Derefter plopper du og lader det stå i 20-30 minutter, før du tager dit hår ud til lufttørring.

Plopping hjælper virkelig med at definer dit krøllemønster og krøllets dannelse. Du skal schrunch lige indtil dine fingre føles, som om de falder af, og det gør du lige inden du plopper.

Dette er for at få så meget krølning i dit hår som muligt. Som du kan se fra dette billede, er det ikke smukt eller smigrende. Men krøllerne bagefter er det værd! Nogle mennesker plopper natten over, efter at have vasket deres hår, for at bevare krøllemønster og dannelse og tørre det delvist. Men du skal næsten altid lufttørre eller bruge din diffuser bagefter.

Forsigtig: At gå i seng med vådt hår øger risikoen for ’’krølle’’ træthed, hvilket kan efterlade dit hår slap og fluffy til det punkt, hvor det næsten er grødet og ikke kan holde en krølle. Jeg anbefaler ikke at gå i seng med dit våde hår i en plop, og bestemt ikke med en kur i.

Rake & Shake

Jeg har lyst til, at dette indlæg bliver mere latterligt med hver titel! Raking er en teknik til at aftrykke krøllet hår i badet og fordele produkter gennem dit hår. Her bruger du dine fingre til at rive/frisere gennem mit hår under bruseren, når du anvender din balsam og eventuelle kur produkter. Nogle mennesker kan godt lide at bruge den samme rake metode til også at fordele deres stylingprodukter. Og så “ryste” deres hår for at opmuntre til krøllemønster og dannelse. Dette gøres ved at holde enderne af dit hår i sektioner og ryste det op til roden.

Tip: Hvis du vil have et løsere krøllemønster, mere som strandede boho-bølger, skal du bruge Rake & Shake-metoden enten med fingrene eller en bredtandet kam til at vaske og anvende til at fordele alle dine produkter.

Praying hands

Nej, det er ikke yoga. Brug praying hands til at fordele hårprodukter er et godt alternativ til børstning, kæmning eller raking. Hvilket kan trække dit hår og forstyrre dit krøllemønster og din dannelse. Du skal foretage en blid bevægelse i praying hands formation fra rod til spids for at for at fordele produktet. Derefter schrunch det helt vildt for at tilskynde krølledannelse og klumpning.

Squish to condish

Hvis du ønsker at få gode resultater fra CG metoden, er du nødt til at lære teknikken ”squish to condish”. Det betyder, at du klemmer dit hår for at fugte det, også kaldet “schrunching”. Dette er kunsten at granske dit hår, først og fremmest for at opmuntre til krøllemønster og dannelse. Det bruges også til at fordele balsam, der er koncentreret i enderne og midten af ​​håret. Jeg skyller det ikke ud, men dingler mit hår sidelæns, kom vand i dine hænder og schrunch i stedet for at skylle håret med vand.

Tip: Hvis du bliver presset til tid, er det at bruge denne metode en god måde at få produktet hurtigt ind i skællagene i dit hår. Det er også godt til hår med lav porøsitet, hvor skællaget har en tendens til at ligge fladt. Ved at skubbe produktet opad, trænger det ind i hårstrået mere effektivt end børstning eller brug af praying hands, der bruger bevægelser nedad.

Clumps

Under alle omstændigheder er klumper krøllede personers bedste venner. Og alle teknikkerne (bortset fra Rake & Shake) vil hjælpe og tilskynde til dannelse af clumps. En af grundene til, at børster og kamme ikke anbefales til metoden, er fordi de adskiller krøllens ’’tråde’’.

Dette kan resultere i strengede, små krøller – det modsatte af clumps. En af grundene til at praying hands, squishing og schrunching er så god, er fordi det tilskynder håret til at klamre sig fast og binde sig til sig selv. Således forekommer clumps! Og dette er en vidunderlig ting, da det skaber store, hoppede krøller snarere end strengede tynde krøller, der også har en tendens til at være løsere. Hvis du kæmper for at få krøllede klumper, kan du prøve at presse dele af dit hår sammen lodret med dine hænder.

Tip: Hvis dit hår ser strenget/senet og småt ud, efter at du har påført dine produkter, skal du fugte/gøre dit hår vådt igen med brusehovedet, tappe med vand eller bruge en sprayflaske. Lige nok til at fugte/ gøre dit hår vådt, ikke så meget at du vasker alle produkterne ud. Voila, klumper vises! Schrunch de enkelte clumps et par gange for at opmuntre til krøllemønster igen og tør derefter.