Krølle typer

At finde ud af, hvilken krølletype du har, når det kommer til at skulle finde de bedste produkter til dit hår, kan det være vigtig.

Krølletyper forklares i Curly Girl: The Handbook.

Generelt er type 2 (a, b og c) bølget. Mange europæiske, kaukasiske mennesker har denne hårtype, hvis de overhovedet har krøllet hår.

Jeg læste for nylig, at kun 15% af europæerne har naturligt krøllet hår!

Type 3 (a, b og c) er det, de fleste forstår som krøllede.

Type 4 (a, b og c) er coily, struktureret krøller eller afrohår.

Afro vs. curly

Afrohår er meget forskelligt i sin struktur i forhold til krøllet hår, men teknikkerne og metoden er stort set de samme.

Klik på hårtyperne for at læse mere

 

Krøller af type 2 er bølget og løst, næsten strakt-krøllede krøller. Tænk på den hotteste hår trend i de seneste år, boho-bølger.  Bølget struktur af type 2 er ikke helt lige og ikke helt krøllet, med spektret af hår, der spænder fra løse krøller til grove, tykke S-formede bølger kombineret med krøller. Tekstur af type 2 er typisk fladere ved roden og ligger tæt på hovedet og bliver mere krøllet fra ørerne og ned.

 

 

2a er det mest subtile krøllede hår mønster / -type, en svag bølge eller knæk i håret. Dine bølger er fine og tynde med en løs, spændt struktur.

HURTIGE TIPS • Din mangel på volumen og definition betyder, at produkter nemt kan veje dem ned, og hårstrået kan blive lige, så brug lette stylingprodukter som mousses og geler.

 

 

2b er løse og bøjelige S-formede tråde, men stadig mere af en bølge end en krølle. Dit hår er for det meste lige ved rødderne og falder i mere definerede S-formede bølger fra mellemlængder til ender. Det er en medium struktur med lidt krusning på kronen.

HURTIGE TIPS • Plop dit nyvasket hår, for mere definition.

 

 

2c er mere definerede S-formede krøller, der starter fra roden. Dine bølger er mere definerede og starter ved rødderne som med krøller og slangekrøl. Denne struktur er typisk tyk eller grov og er tilbøjelig til krusende.

HURTIGE TIPS • Rake dit hår og brug fugtgivende og forseglende  stylingprodukter

Type 3 krøller er fjedrende, hoppende definerede krøller. Type 3 krøllet hår spænder fra en let krøllet tilstand til stramme, krøllede ”slangekrøller”, og har normalt en kombination af teksturer. De er definerede og fjedrende, med mere højde og volumen ved roden end type 2 krøller.

 

3a krøller er mere definerede og mindre langstrakte end type 2 bølger, men snarere en mere kompakt, hoppende S-for, i form af en slags blød slangekrølle. Du har store, løse krøller & spiraler. Dine krøller har en tendens til at være skinnende og med en veldefineret S-form.

HURTIGE TIPS • Drej små dele af krøller rundt o din finger, mens håret stadig er vådt, for at definere dem mere.

 

3b krøller er definerede hoppespiraler. Dine fjedrende krøller kan variere fra spiralkrøller til prop træk krøller. De er omfangsrige og har en omkreds, der ligner en tynd tus. Hår af type 3b har en tendens til at være grov og tæt.

HURTIGE TIPS • Brug en fugtighedsblokerende stylingcreme eller stylingmælk til at mindske krusning.

 

3c krøller er strammere, proptræk-lignende krøller – stramme slangekrøller. Dette omtales ofte som krøllet coily / spolekrøl og har en tendens til at være meget tæt prop træk krøl, der har omkredsen af ​​en blyant eller et strå. Hår af type 3c har en tendens til at opleves mest i volumen.

HURTIGE TIPS • Forsøg forsigtigt og sikkert en udstrækning uden varme ved hjælp af f.eks., en Twist out, bantu-knot out, flexi rod sæt eller perm rod sæt.

Krøller af type 4, ofte benævnt afro-tekstureret eller kinky hår, er kompakte spole krøller, der spænder fra stramme S-formede til Z-formede krøller. Dette krøllemønster /- type, har normalt masser af volumen og er meget udsat for sammenfiltringer.

Type 4 coily /spolekrøl hår er fint og tyndt eller senet og groft med tætpakkede spolekrøller. Coily hår kan virke robust, men det er faktisk den mest skrøbelige hår tekstur, fordi det har de færreste lag i skællaget som beskytter det mod tørhed. Det største problem er at bevare fugtighed, og at undgå sammenfiltringer og modvirke svind.

 

4a krøller er som slangekrøller, men mere kompakte og tætte. Dine tætte, fjedrende spolekrøller er enten senet eller fine og har omkredsen af ​​en hæklenål. De er tæt opviklet med et synligt S-mønster.

HURTIGE TIPS • Brug tykkere naturlige blødgøringsmidler for at gøre det nemmer efter din vask, brug en twist-out eller bantu-knot-out efter vask.

 

4b krøller følger et Z-formet mønster, som er mindre defineret, men meget opviklet. I stedet for at krølle sig eller vikle sig i S-former, bøjes dit hår i skarpe vinkler som bogstavet Z. Krøllen er strammere og mindre defineret, håret spænder fra fint og tyndt til senet og groft.

HURTIGE TIPS • For-poo med en olie for at hjælpe med at bevare naturlige olier i din hovedbund.

 

4c krøller er det strammeste krøllemønster, og her kan der dannes Locs. Locs er hvor håret danner en form for ’’reb’’ lignende hår. Dit tætpakkede hår ligner en 4b, men oplever mindre definition og mere svind. Den tæt opviklede hår struktur spænder fra superfin, tynd og blød til senet og grov.

HURTIGE TIPS • Brug en cremet fugtighedsbevarende styling til at give maksimal beskyttelse mod udefra påvirkende elementer & For-poo dit hår og hovedbund.