Her er 5 måneder til behandling af hår med høj porøsitet

Protein behandling
– At indarbejde proteinbehandlinger i din rutine er vigtigt for hår med høj porøsitet for at få styrke og ikke bryde så ofte. Ofte er hår, der er meget porøst, et resultat af skader, så hvis du ikke har indkorporeret protein i din rutine, er det tid til at starte.

 

Meget porøst hår har huller i hårstrået, og protein fylder midlertidigt disse huller og styrker håret. Det er som at lappe et dæk. Tunge proteinbehandlinger tilrådes normalt at bruges 1 gang månedligt. For et ekstra opbygning kan du også bruge lette proteinbehandlinger hver uge og så den månedlige tunge proteinbehandling. Husk, at protein ikke er en fugtighedscreme og ikke bør behandles som sådan.

Kur behandling
– Dette skal ske efter hver vask. Husk at bruge generøse mængder og varme det op! Hvis du ikke har en tørrehjelm, skal du ikke fortvivle. Det er tilstrækkeligt at dække dit hår med en plastikhætte & et varmt håndklæde i 15 minutter. Du kan med fordel sove med kuren i håret hele natten og skylle den ud om morgenen, og derefter påfører din conditioner.

 Forsegling med hår smør eller olier
– Hår smør og olier kan hjælpe med at forsegle fugtigheden, som dit hår opsuger uden at frigive det tilbage i luften. Sheasmør og olivenolie er begge tunge og gode til forsegling. Da olivenolie er en af ​​de få olier, der trænger igennem hårstrået, ville dette være en god mulighed at bruge som ’’fugemasse’’.

Brug af tungere produkter med naturlige olier
– Tunge produkter vil forstærke din forsegling fra smør eller olie og hjælpe med at kompensere for det beskyttende lag, der mangler. Sørg for at kontrollere ingrediensmærket på dine produkter for at se, om tunge olier som oliven, ricinus eller avocado-olie er anført i de fem bedste ingredienser.

Æblecidereddike og aloe vera
– Både æble cider eddike (ACV) og aloe vera vil arbejde for at justere pH-balancen i dit hår. Skylning med den let sure ACV vil hjælpe med at flade skællaget og forsegle fugtigheden. Nogle tilføjer aloe vera gel eller aloe vera juice til deres leave-in balsam eller spray-flaskeopløsninger.

Hvorfor porøsitet betyder noget

Hår porøsitet får ikke den samme opmærksomhed som andre hår egenskaber såsom længde eller krøllemønster, men det er en væsentlig del af at virkelig kunne få en forståelse af din tekstur. Porøsitet er dit hårs evne til at absorbere og fastholde fugt, olier eller kemikalier som farve. Lav, medium og høj er forskellige grader af porøsitet og kommer på grund af ødelæggende vaner, som mekanisk manipulation og farvebehandling i forskellig grad, men mange naturlige hår kan også have en høj porøsitet.

– Lav porøsitet – hårets skællag er stramme og meget modstandsdygtige over for åbning for vand og andre former for fugt. Personer med lav porøsitet klager ofte over produkter, der blot “sidder på deres hår.”

– Medium (normal) porøsitet – har let ved at absorbere fugt, olier og kemikalier. Normalt porøst hår har en tendens til at holde fugtighed, skinne og absorbere farve og kemikalier bedre end lav eller høj porøsitets hår.

– Høj porøsitet – skællaget i håret, er her højt hævet eller endda flosset og derfor hurtigt absorberer fugt. Ulempen er, at fordi den er hævet og forbliver hævet, kan du miste fugtigheden lige så hurtigt, som den blev optaget. Ofte er denne hårtype beskadiget af hårde kemikalier, farvestof eller blegemiddel, høj varme eller barske shampooer, der slider på håret. Fordi skællaget er aggressivt hævet, ’’griber’’  hårstrående nemmere hinanden og bliver let sammenfiltrede.